fbpx
Skip to content Skip to footer

A belső párbeszéd

Életünkben percről-percre fenntartunk egy belső mentális párbeszédet. A gondolatok és a gondolatokat megtámasztó cselekedetek összessége alkotja meg valóságunkat. Állítunk magunk számára valamit, amellyel meggyőzzük önmagunkat arról, hogy a világ olyan, amilyennek éppen gondoljuk. A világ, a környezetünk és önmagunk ilyen megközelítéséhez hozzászokunk, és saját gondolatainkat valóságként kezdjük elfogadni, nem látva azok illuzórikus mivoltát.
A mentális belső diskurzus, gondolatok, érzések, képzetek összessége, azonnal képes megszűnni, amint képesek vagyunk belső párbeszédünket leállítani.
A belső párbeszéd felfüggesztésére az egyik legjobb eszköz, ha a megszokottól valami teljesen eltérő dolgot teszünk, amelyre a megszokott gondolataink szabályszerűsége nem jellemző. Az ilyen cselekedetet, a sémák áramlását, és megnyitja az ajtót a pusztán létező valóság felé.
Amikor ez megtörténik, kiszabadulunk az én önmaga által épített, határos világából, és lehetőséget kap arra, hogy rátekinthessen valódi lehetőségeire.
Ez az út a változásra és a szabadságra útja, amelyben elkezdhetjük önmagunk újbóli felfedezését, képessé válva arra, hogy élethelyzeteinkben felmerülő kérdésekre eredeti módon találjunk választ.
Ennek a valódi látásnak a megszerzésében kínálnak remek lehetőséget a Természetes Ember programjai. 

Add Your Comment