fbpx
Skip to content Skip to footer

A Csend Ereje

Egyszerű és népszerű dolog egy „mester” vagy „guru”, a tudás, a hatalom és az erő birtokosának a hatása alá kerülni, elhinni, hogy isteni tiszta lénye által „megvilágosodhatunk”. A „magasztos mester” megérint, a „tökéletesség idolja” által kiemel bennünket halandó tudatosságunkból, „megvilágosít” és felébreszti belső „shaktinkat”*.

Ezek többségében illúziók, azoknak az elbűvöltségben időző útkeresőknek a mesterséges igényeit szolgálják, akik még nem elég erősek ahhoz, hogy felfogják saját lehetőségeiket, azt, hogy saját erőfeszítéseik révén kiszabadulhatnak, sokszor reménytelennek látszó helyzetükből.
Ilyenkor mindig akad valaki, aki megment, megvált, vagy vezet minket a helyes úton. Gyermekként apánk, anyánk, „felnőttként” a férj, a feleség, vagy az „imádott guru”.

Ennek eredményeként egyre inkább felülkerekedik rajtunk az önbecsülés hiánya: „egyedül képtelen vagyok”, szükségem van egy mesterre”, stb. Természetesen bőven van kihez fordulni, tele vagyunk „mesterekkel”, „gurukkal” és különböző gyülekezetekkel, akik mindig készek arra, hogy kishitűségünket kihasználva, számos esetben pénzzé váltva az embereket gyakran hatalmába kerítő, függőségi vágyat.

A valódi útkeresőt onnan ismered meg, hogy ő maga vállalja saját életéért a felelősséget, ő maga az erő, amivel elvégzi önmagán belső alkímiáját. A tudás megszerzéséért a tanultabbhoz fordul, a tapasztalat megszerzéséért önmagához fordul.
Ha valaki vállalja a felelősséget önmagáért, akkor a tudás birtokosai hasznos segítséget jelentenek számára, cselekedeteik pedig iránymutatást adhatnak számára.

Élj a Csend Erejével! Legyél te is Természetes Ember!