fbpx
Skip to content Skip to footer

A teremtés első pillanata

Életünkben a belső világunk folyamatos kölcsönhatásban áll mindazzal, ami kívül történik. Ennek a kölcsönhatásnak a minősége, a benne megélt játszma módja határozza meg a jellemző érzelmi minőségünket. Érzelmeink a belső és külső világunk között létrejött dinamika mérőműszerei. Amikor pl. sikertelenség, veszteség, destrukció a tapasztalat, érzelmi szintünk ezt tükrözi vissza felénk, félelembe, aggódásba, depresszióba eshetünk. Siker, gyarapodás, teremtő aktivitás esetén érzelmi állapotunk magasabbra szökken, megélhetjük a jókedv, a vidámság, az elégedettség állapotait.
Mindez természetesen fordítva is igaz. Pillanatnyi érzelmi állapotunk nagymértékben meghatározza, hogy cselekedeteinket destrukció vagy építő aktivitás fogja inkább jellemezni. Ez egy folyamatos kölcsönhatás.
Érzelmi állapotunkat tudatosan is befolyásolhatjuk, részben azzal, hogy belső világunk terheit feldolgozzuk, részben azzal, hogy a külvilágban olyan tevékenységeket választunk, amik felfelé visznek minket az érzelmek skáláján.
Mindez nem csak a cselekvések pillanatában működik így bennünk, hanem akkor is, amikor elhatározásokat, terveket, új teremtéseket indítunk életünkben.
Éppen ezért nagyon lényeges, hogy amikor valami újat szeretnél megalkotni, amikor fontos fordulópont következik be, amikor újjá alkotod önmagad, tedd ezt magas érzelmi állapotban.
Önismereti szempontból, ebben segít a Víz és Ég között elvonulás, ahol a delfinek jelenléte és magas érzelmi szintje, a tenger, a szél, a természet segít minket abban, hogy olyan magot ültessünk el önmagunkban, aminek gyümölcsét szívesen látjuk a jövőben, életünkben.
Az ilyen tudatos magültetés akkor a legsikeresebb, ha örömteliségben, kiteljesedve ültetjük el azt.
Földünk egyik legintelligensebb állataival fogunk közvetlen kapcsolatba lépni, mindazért, hogy személyes, földi teremtésünk ezzel a tiszta és nemes energiával átitatva mindenki számára egy magasabb tudatosságban ébredjen újjá személyes karmájában.
Ha érdekel mindez, önismereti programjai, nézd meg a Természetes Ember legközelebbi önismereti utazását.