Skip to content Skip to footer

Lovas program, mint mentális és fizikai egészségmegőrző

Lovas program, mint mentális és fizikai egészségmegőrző

Kutyasétáltatás, cica simogatás, lovas terápia és a többiek: napestig sorolhatnánk, mennyiféle plusz kikapcsolódási lehetőséget és feltöltődést adhatnak a legapróbb és egészen óriási házi-kedvenceink. Ameddig elődeink számára elképzelhetetlen volt, hogy egy őrzőkutya, egy hatékony rágcsáló-mentesítő macska, vagy egy közlekedéshez és földmunkákhoz egyaránt elég erős ló nélkül boldoguljanak, a modern ember már rég nem a házkörüli feladatok könnyítése végett tart állatot. Az állat tényleges társsá, baráttá és családtaggá alakult át a szemünkben.

Így lett a haszonállatból családtag

Bevezettük a házunkba a riasztót, autóval járunk munkába, és előbb hívjuk a kárevőirtót, minthogy a macskánk akcióba lendülhetne, de ettől még nem irtottuk ki az életünkből az állatokat, sőt. A mai felgyorsult, ingergazdag világunkban, ahol mindenhonnan elvárásokat zúdítanak ránk, és megfelelési kényszertől összeszorult mellkassal vehetünk levegőt is, igazi könnyebbséget ad mindaz, amit egy állattól kaphatunk. Az órahosszú labdázás a parkban, lovas program a város határában vagy egészestés macskahas-vakarás mind-mind olyan időtöltés, amelyek feltölthet minket.

Egyrészt, mivel az állatok feltétlen szeretettel és osztatlan figyelemmel fordulnak irányunkba – anélkül, hogy a szemünkre vetnénk, miért kenődött el a szemfestékünk, vagy milyen igénytelen a kócos hajunk. Másrészt egy házikedvenc gondozása a családi élet egyik kardinális kérdése, mindenki kiveszi a részét belőle, sokszor együtt, közös élményt szervezve maguknak a zsúfolt hétköznapokban – még lovas program, pl. lovas terápia alkalmával is sokszor szeretteink társaságában veszünk részt. Harmadrészt pedig a gondoskodási „kötelezettség” és az érte kapott hálás, önzetlen szeretet segít oldani a stresszt, a szorongást, akár depresszió ellen is hatásos, csökkenti a magányosság érzését.

Egy tartalmas lovas program haszna, hogy harmóniába kerülünk a vadonnal

Nem csak egy lovas terápia résztvevőjeként élhetjük át a lovak közelségének legjobb hatásait: a legtöbb lovas program biztosítja ezt számunkra. Ugyanis a lovak esetén nem csak az állat nyugalma, empátiája és türelme ad pluszt, az is rengeteget jelent, hogy a társaságukban nem elég egy parkig elmenni, ki kell mennünk a természetbe, kapcsolódnunk kell a vadonhoz, amelyet zsigeri szinten igényel is a lelkünk. Emellett egy lovas program lehetőséget ad, hogy az állat hátán megtapasztaljuk azt a páratlan erőt, amely egy ilyen nagy állatnak megadatott. Azzal, hogy mindezek ellenére is kérésünk szerint, velünk közösen mozog, semmivel sem összehasonlítható önbizalmat és komfortérzetet adhat számunkra.

Tapasztald meg a saját bőrödön, milyen sokat adhat neked egy tartalmas lovas program, bátran csemegézz a Természetes Ember programnaptárjában megtalálható Suttogó Erő programjaink szabad időpontjai között! Legyen a célod a szürke hétköznapokból való kikapcsolódás, lelki feltöltődés, önmagad megismerése és fejlesztése, vagy „csak” minőségi énidő eltöltése, számolj velünk! A programlehetőségeinket ide kattintva tudod áttekinteni!

természetes ember
Természetes Ember szemlélet

...

szemlélet
Title of the block

A Természetes Ember egy önismereti,
az ember belső átalakításán,
a természet és az ember örömteli kapcsolatán, valódi énünk felé vezető út megtapasztalásán alapuló szemlélet.
Mélysége elsősorban tanításokon, elvonulásokon és spirituális utakon keresztül élhető át.

természetes ember
Természetes Ember Egyesület

...

kapcsolat
Title of the block

1125 Budapest
György Aladár u. 34/B.
+36 70 772 3600
aldea.benedek@termeszetesember.hu