fbpx
Skip to content Skip to footer

A BÁLNÁK ÚTJA - ELVONULÁS AZ AZORI SZIGETEKEN

ÓCEÁN

MEDITÁCIÓ

KALAND

A BÁLNÁK ÚTJA – ELVONULÁS AZ AZORI SZIGETEKEN

Azori szigetek – Sao Miguel

8 nap

Sao Miguel (magyarul Szent Mihály) vulkanikus szigetén egyensúlyban vannak a természeti elemek. Már akkor, mikor kilépünk a repülőből, minden sejtünk megérzi, itt megpihenhet, feltöltekezhet. Messze a városok, a rohanó idő világától itt egy másik dimenzióba kerülünk. Ahogy telnek a napok, mi is átvesszük az azori sebességet, nyugalmat. A sziget energiája támogatja a befelé figyelést, belső harmónia megtalálását. Meleg gyógyforrásokban, kristálytiszta vízesésekben megmerülve letisztulnak érzéseink, gondolataink. Leereszkedve a sziget több vulkanikus kráterébe, összekapcsolódunk a föld kristálymagjával, lelkünk esszenciája meg tud nyilvánulni, sugározni egyszerűen azt, aki valójában. Helyi babér és japán cédruserdők puha mohaösvényén mezítláb járva összekapcsolódunk az anyafölddel, a fákkal, az erdő lakóival. A golf áramlat által melegebb óceán és a gyorsan mélyülő partközeli vizek gazdag táplálékot és otthont adnak a világ legnagyobb emlőseinek, a bálnáknak és játékos rokonaiknak, a delfineknek. Mikor még el sem érjük őket a hajóval, már megérezhetjük a jelenlétük. A belőlük áramló béke, szeretet, nyitottság megváltoztat, kinyitják a szíved, és lelked legmélyebb rétegei ébrednek fel jelenlétükben.
Sao Miguel és a többi Azori sziget is egy különleges gyöngyszem az atlanti óceán ölelésében. Az érintetlen természet szerelmeseinek és ősi tudás kutatóinak tartogat újabb és újabb felfedezésre váró kincseket.

Az elvonulás fő témája, lényed rárakódásoktól mentes, valódi természetéhez való újbóli, belső kapcsolódás. Az elvonulás alatt, napról-napra közelebb kerülhetsz önmagadhoz. Hosszú időre feltöltődsz és megtapasztalhatod önmagad nyitott, stressz mentes és energiával telített minőségeit.

Az elvonuláson a Természetes Ember szemlélet szellemi gyakorlataival, önismereti úton vehetsz részt. Minden nap ellátogatunk a sziget valamelyik különleges természeti helyére, ahol önismereti gyakorlatokat fogunk végezni. A közös szálláson esténként interaktív előadásokon vehetsz részt.
Mindemellett az elvonulás bármely programja szabadon választott, nem kötelező részt venni rajtuk.

 

Részletes program:

1. nap
Utazás
Budapest – Lisszabon – Sao Miguel sziget
13: 55 Indulás Budapest Liszt Ferenc repülőtérről.
Lisszaboni átszállással.
22: 45 Érkezés Ponta Delgada repülőtérre.
A repülőtérről kisbusz visz minket a szállásra.

2. nap
A megérkezés, az óceán és a sziget köszöntése
Cascata do Segredo vízesés, Praia Baixa d’Areia öböl

Délelőtt:
Könnyű kirándulással a hangulatos Trinta Reis falun keresztül elmegyünk Cascata do Segredo vízeséshez. Közös meditáció, a sziget és a csoport szakrális köszöntése.
Lagoa do Fogo(tűzhegy) lábánál ered Cascata do Segredo vízesés forrása. A sziget legnőiesebb, lágy energiájú vízesése, vízében megfürödve vagy a partján kapcsolódunk a sziget gyógyító energiájával.

Ebédünket Calourában töltjük, a sziget legjobb halas éttermében, pazar kilátással az óceánra, és egy természetes medencével.

Délután:
Az óceán köszöntése.
Praia Baixa d’Areia öblében köszöntjük az óceánt és a bálnákat. Ezen a helyen közös meditációval kapcsolatba kerülünk a bálnákkal és önmagunkkal. Ezzel felkészülünk a következő napra, amikor közvetlen kapcsolatba lépünk velük.

Étkezés:
Reggeli: a szálláson
Ebéd: Caloura étteremben
Vacsora: a szálláson

3. nap
Kapcsolódás az Óceánnal és önmagunkkal
Bálnák és delfinek; Poca da Dona Beija geotermikus fürdő

Délelőtt:
Találkozás a bálnákkal és a delfinekkel az óceánon.
Ponta Delgada-ból indulva motoros un. zodiac hajóval szállunk vízre, hogy találkozzunk a bálnákkal és a delfinekkel.
Az évnek ebben a szakaszában az Azori-szigetek melletti vizeken vonulnak át a bálnák.
A bálnák és delfinek az óceán spirituális őrzői, magas érzelmi és szellemi intelligenciával és szoros családi kötelékkel élnek az óceán végtelen vizeiben. Olyanok ők a Földnek, mint mi, emberek a szárazföldnek. Szabad döntésükből kapcsolódnak hozzánk, tükröt mutatva emlékeztetnek minket arra az ősi szeretetre, ami bennünk van, csak elfeledtük. A velük való találkozás beindítja ezt a belső folyamatot, szívünk közepébe látnak, látják azt, aki vagy valójában!

Megélheted velük ezt a szívtől szívig való kapcsolódást. Mikor ez megtörténik, felébredsz, hogy mindig is az voltál, aki, meglátod az élet szépségét és egyszerűségét, béke és nyugalom árad szét benned. Gyerekként tele voltunk kíváncsisággal, élénkséggel és inspirációval, nyitott szívvel élve napjaink. Felfedezzük újra ezt a világot a delfinekkel, bálnákkal és az óceánnal való kapcsolatunk révén, felismerve a bennünk rejlő kreativitást és öngyógyító képességeket.

Beszámoló az expedíciókról:
A Sea Colors Azores egy kis családi vállalkozás, Jasmine svéd tengerbiológus és azori férje, Paulo vezetik az expedíciókat. Egy 12 személyes keménypadlós motorcsónakkal járják az óceánt, fő szezonban (március-október) átlag napi két túrát tartanak, télen akkor mennek ki, ha min.4 fő összegyűlik. Egy-egy túra max.3-4 óra időtartamú, de volt olyan hogy 5-6 órát is voltunk az óceánon. Paulo kapitány nagyon kitartóan keresi a tengeri élőlényeket és szeretné, hogy a legjobb élményt kapják turistái.

Gyakorta előfordúlt, hogy a többi társaság hajója már rég visszafordult és még mi kint voltunk, de nagyon megérte! Kutatás is folyik a hajón, Jasmine adatokat gyűjt és a túrákon készült fotókat feltöltik a Monicet adatbázisára későbbi feldolgozásra. Az óceán és élőlényei iránti tiszteletük és szeretetük számtalan formában megjelenik, mint például amikor egy kötélbe gabalyodott teknőst szabadítottunk ki vagy egy szemére fertőzöttet elküldtek a közeli akváriumba gyógyítani. Ha látunk szemetet, műanyagot lebegni, kihalásszuk. Vigyáznak az élővilágra, minél kevesebb zajártalmat is okozva (korszerű, csendes motorjuk van)…

Leírom röviden, milyen is egy túra az óceánon:
Egy fél órás ismertető előadás után, amit Jasminet tart, mindenki kap 1-1 mentőmellényt, vízhatlan kabátot és nadrágot, neoprén ruhát és pipát-búvárszemüveget a snorkelezéshez. Érdemes elmenni a mosdóba, mivel a hajón nincsen (csak ha bemész a vízbe).

Van egy segítőjük, aki a partról nézi messzelátó távcsővel, merre vannak éppen a tengeri élőlények, és folyamatos telefonos kapcsolatban van a hajóval. Sose lehet tudni előre, hogy aznap mit is fogunk látni, emiatt is hívják expedíciónak és nem bálnanéző vagy delfinúszó túrának a programjuk, ellentétben más cégekkel. Abban is különböznek a többiektől, hogy nem erőltetik rá a delfinekre, hogy ússzunk velük (láttam más hajókat a delfinek útját leblokkolni, hogy klienseik „úszhassanak” a delfinekkel, akik persze ennek nem örülnek és kikerülik a csapatot, alábukva a mélybe). Felveszik a hajóval a tengeri élőlény ritmusát, mozgását, sebességét, szinte eggyé válnak velük! Olyan érzésem volt gyakran mintha a hajó egy-egy delfinné, bálnává válna, hihetetlen élmény. Így valóban meg tudjuk természetes közegükben figyelni őket, viselkedésük, szociális életük, és ha ők úgy döntenek, közelebb jönnek hozzánk.

Akkor úszunk a delfinekkel, ha ellazultabb, kíváncsibb hangulatban vannak, nem éppen vadásznak vagy utaznak valamerre, ilyenkor csak követjük őket. Az atlanti foltos (spotted) delfinek például nagyon játékosak és imádják a nagy sebességet. Többször fordult elő, hogy a hajó orrában ülve kéztávolságra úsztak tőlem ugrabugrálva a hajó körül, időnként oldalra fordulva, rám nézve okos-mélybelátó tekintetükkel. Másik kedvenceim a Risso delfinek, ők komolyabbak, távolságtartóbbak, titokzatos aura lengi körül őket és persze a palackorrú delfinek. Velük volt eddigi legnagyobb élményem a vízben, mikor közel jöttek hozzám, és csak néztük egymást, ahogy lassan elúsztak alattam, füttyentgetve.

Magas szintű béke és szeretet, nyitottság áramlik belőlük, ami teljesen megváltoztatott. Több nőstény ámbráscet csapattal is találkoztunk, kis borjúval, akire közösen vigyáznak, felváltva egymást a táplálék utáni több ezer méteres merülésben. Az ámbráscetek (spermwhales) egész évben itt élnek a szigetek körül. Tavasszal vonulnak át április-június eleje között a szilas cetek családjába tartozó bálnák, többek közt a világ legnagyobb emlőse,a kék bálna!

Délután
Pihenő a szálláson, szabad program.
Fakultatív program lehetőség: Ponta Delgada piac megtekintése, vásárlás.

Kora este ellátogatunk a Furnasban található a Poca da Dona Beija geotermikus fürdőjébe, a sziget egyik különleges helyére. Feltöltődés, gyógyulás, pihenés, integráció.
Poca da Dona Beija este varázslatos hely, amikor hangulatos fényekkel világítják meg a medencék környékét. A forró, magas vastartalmú vízből felszálló gőz körüllengi a páfrányokat, olyan érzést keltve mintha a dzsungel közepén lennénk.

Étkezés:
Reggeli: a szálláson
Ebéd: a szálláson/Ponta delgadában
Vacsora: a szálláson

 

4. nap
A kráter csendje – a belső világ csendje
Lagoa de Fogo – krátertó; Caldeira Velha park – hévforrások a dzsungelben

Délelőtt:
Leereszkedünk Sao Miguel legszebb tavához, a Lagoa do Fogohoz, vagyis a tűztóhoz. A tó partján kb. 1 órás sétával érjük el azt a helyet, ahol az erős föld-csakra energiákhoz kapcsolódva fogunk meditálni.
Lagoa do Fogo a sziget egyik legaktívabb vulkánja, sokan úgy tartják a Föld egyik csakrája itt található. A kráterben sétálva olyan csend és béke ereszkedik ránk. Lépteink lelassulnak, tudatunk kitágul és befogadja mindazt a szépséget, ami körbeölel minket a kráter belsejében, megérezve a Föld erejét, bölcsességét.

Délután:
A Caldeira Velha park-ban lévő erdei hévforrásokban lazítjuk el testünk-lelkünk.
Caldeira Velha, szó szerint az öreg hévforrás, ahol az egészen forró vizű forrásoktól a langyos vízesésekig minden megtalálható. Igazi szubtrópusi hely, erdei fürdőmedencékkel.

Étkezés:
Reggeli: a szálláson
Ebéd: csomagolt
Vacsora: a szálláson

5. nap
A mozgásmeditáció ereje
Furnas Terra Nostra park

Terra Nostra park sárga, vassal teli gyógyvízében lebegve a Föld anyai energiáját érezhetjük meg. Azt a megtartó, gondoskodó szeretetet, amit az anyaméhben és újszülöttként is megéltünk. Mély gyökerekkel kapcsolódunk, teljesen átadva magunkat ennek a gyógyító ölelésnek, visszatalálva természetes, eredeti állapotunkba az Aquakontakt mozgásmeditáció jegyében.
A botanikus kertben tovább kapcsolódunk a vízben megélt energiákkal, szívünk örömmel és tápláló energiákkal töltekezik fel.

Étkezés:
Reggeli: a szálláson
Ebéd: csomagolt
Vacsora: Cozido vacsora / Furnas Tony’s restaurant

6. nap
A bennünk élő korlátozó erő megtalálása
Janela de Inferno csend-zarándok út
Délelőtt:
A kb. 3 órás csend-zarándok út, amely több izgalma alagutat érint, remek hely arra, hogy a bennünk élő korlátozó erőktől megszabaduljunk. Ez a zarándoklat, a félelmekkel, az árnyoldallal való önismereti munkára ad lehetőséget egy vadregényes és egyben csodálatos erdő által támogatva.
Délután:
Pihenés.
Szabad program.

Étkezés:
Reggeli: a szálláson
Ebéd: csomagolt
Vacsora: a szálláson

7. nap
A teremtő életerő felszabadítása
Sete Cidades vulkanikus krátertavak; Ferreira óceánparti termálfürdő

Délelőtt:
Lagoa do Fogoban a tűz elem, Furnasban a föld és Sete Cidadesben leginkább az éter, mint elem a dominánsabb. Ez a hely a harmadik szem és a korona csakrák energiájával harmonizál.
Itt megfogalmazhatsz egy szándékot, ami a célod, ami foglalkoztat, amelyhez Sete Cidades segítségével aktívan kapcsolódhatsz.

Délután:
Ferreira a sziget legfiatalabb része, az óceánban aktív vulkáni tevékenység tapasztalható, ami egy egyedülálló természetes medencével ajándékozta meg az embereket. Apálykor, ha az óceán csendesebb, be tudunk menni az ásványi anyagokkal dús forró vízbe. Ferreira olyan hely, ahol a bálnákkal, delfinekkel, az univerzummal kapcsolódunk.
Ennek a helynek Sete Cidadessel is közvetlen kapcsolata van, ezért integrálni tudjuk a délelőtt folyamán megélt élményeinket, miközben ellazulva lebegünk az meleg vízzel keveredő óceán vízében.

Étkezés:
Reggeli: a szálláson
Ebéd: csomagolt
Vacsora: a szálláson

8. nap
Hazautazás
Sao Miguel sziget – Lisszabon – Budapest
07:30 Indulás Ponta Delgada repülőtérről
23:35 Érkezés Budapest, Liszt Ferenc repülőtérre

Az elvonulás, ahogyan azt a programleírásban is olvashattad, az Önvaló tapasztalat felé irányuló önismereti gyakorlat is egyben.

Ezt a belső gyakorlatot a Természetes Ember mentális technikáival, meditációkkal, igény szerint interaktív esti előadásokkal, beszélgetésekkel is fogjuk támogatni, a napi programon túl. Természetesen a napközbeni program kapja a prioritást, mindemellett a kora reggelek és a kora esték az önismeret jegyében is fognak telni.
Az elvonulás önismereti programján a részvétel lehetőség, nem elvárás, szabadon választható út. Tehát az elvonulás minden programján akkor veszel részt, ha kedved tartja.

Étkezés:
Az ételeket részben a szállás-apartman közös konyhájában a csoport közöses készíti el.
Az alapanyagokat hasonlóan közös vásárlás keretében szerezzük be. A csoport egy közösen megállapított összegből gazdálkodik. Az étkezéseknél az egyéni igényeket (pl. étel allergia érzékenység, vegetárius étrend, stb.) figyelembe vesszük.
Az étkezés tervezett költsége: kb. 32.000.- Ft / fő / 7 nap
Az éttermi vagy a szállásra szervírozott fogyasztások egyénileg történnek.

Szállás:
A csoport egy jellemző azori házban kap szállást.

Repülőjegy:
Az utazásra a repülőjegyét mindenki maga vásárolja meg.
A repülőjegyet csak akkor vásárolj, ha a csoport minimális megfelelő létszáma meg van a programhoz, és erről kaptál értesítést emailben.

Ajánlott repülőjegy később, miután a koronavírus miatt kialakult helyzet rendeződik:

Részvételi költség:
775 EUR / fő + repülőjegy
A jelentkezés részvételi díj befizetésével válik véglegessé.

A részvételi költség tartalmazza:

 • A szállást 7 éjszakára.
 • A Sao Miguel-en a transzfereket és a szigeten belüli utazást.
 • A program vezetését és az önismereti gyakorlatokat.
 • A bálna és delfin óceáni hajós programot.

A részvételi költség nem tartalmazza:

 • Az étkezés és az éttermek költségeit. (kb. a Magyarországon megszokott 1,5 szerese)
 • A budapesti repülőtéri transzfert.
 • A repülőjegyet. (kb. 150.000 Ft / fő)
 • A biztosítási díjakat.
 • Sao Miguel szigeten a belépők díját (összesen kb. 30 EUR / fő)

Az elvonulás, a repülőjegy és a szállás ára a helyi viszonyok, a létszám és az esetleges nem várt költségek miatt az esetlegesen változhatnak.

(A programleírás nem minősül utazás közvetítésnek, önkéntes alapon történő szerveződés.)

KÖZELGŐ ÖNISMERETI UTAZÁSOK

02 november

DELFINEKKEL A VADONBAN – ELVONULÁS VADON ÉLŐ DELFINEKKEL A VÖRÖS-TENGEREN

Date 2024.11.02.-2024.11.09.
Cost 1650EUR
JELENTKEZZ A PROGRAMRA A CÍMRE KATTINTVA!

JELENTKEZZ A PROGRAMRA ITT!

Az érvényes jelentkezéshez, kérjük, hogy töltsd ki az összes mezőt!

  JELENLEG MEGHIRDETETT IDŐPONT SZÁMOMRA NEM MEGFELELŐ, ETTŐL FÜGGETLENÜL ÉRDEKEL A PROGRAM, KÉREK TÁJÉKOZTATÁST A KÉSŐBBI PROGRAMOKRÓL

  Honnan értesültél a programról?

  FacebookGoogleWeboldalEmailIsmerősRésztvevőként

  Írj egy üzenetet, ha kérdésed van!

  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.