fbpx
Skip to content Skip to footer
Termeszetes Ember 1
A Világ egy csodálatos hely, tedd magad eggyé vele
Termeszetes Ember 1
Termeszetes Ember 1
Elvonulások a vadonban
Termeszetes Ember 1
Termeszetes Ember 1
Önismereti utazások
Termeszetes Ember 1
Termeszetes Ember 1
Tanítások a vadonban
Termeszetes Ember 1
previous arrow
next arrow

DELFINEKKEL A VADONBAN
ELVONULÁS VADON ÉLŐ DELFINEKKEL
A VÖRÖS-TENGEREN

SZABAD DELFINEK

TEREMTŐ BELSŐ ÚT

VÉGTELEN TERMÉSZET

Siri Sant Kaur és Aldea Benedek vezetésevel

6 NAP ELVONULÁS
A NYÍLT TENGEREN,
A WADI GIMAL NEMZETI PARKBAN,
HAJÓVAL
8 NAP / 7 ÉJSZAKA
Tedd le azt, amire már nincsen szükséged és
újulj meg a tenger, a szél, a nap megtisztító erejével,
a delfinek energiájával eggyé válva.
2024. NOVEMBER 3-10.
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:.
2024. június 15.

DELFINEK

KUNDALINI JÓGA

MEDITÁCIÓ

ÖNISMERET

DELFINEKKEL A VADONBAN

 • Életre szóló élmény a vadon élő delfinekkel a korallzátonyokon
 • Páratlan megújulás a tengeren
 • Az életenergia és a teremtőerő felébresztése, a természet és a jóga erejével
 • Napi Kundalini jóga gyakorlás az életerő jegyében
 • Önismereti gyakorlatok – meditációk

Mi a DELFINEKKEL A VADONBAN elvonulás lényege?

 • Naponta többszöri közös úszás vadon élő delfinekkel, órákon át
 • Korallzátonyok és fehér homokos lakatlan sziget felfedezése
 • 5 teljes nap a tengeren egy 16 (+személyzet) személyes motoros yachton
 • Intenzív önismereti munka egy új teremtési folyamat elindításának jegyében, és napi Kundalini jóga a természet csendjében
 • Meditáció, belső újjászületés, az energiakészletek feltöltése.

Ezen az elvonuláson, lehetőséged van egy új teremtési láncolatot indítani életedben, és egy régi szükségtelent letenni, a delfinek, a tenger, a természet és a Kundalini jóga együttes erejével.

Meghaladhatod az elmúlt időszakból rád maradt terheket, amelyeket a jövőbe nem szeretnél átvinni, és egy tudatosabb teremtőerővel feltöltve újjászülethetsz, megerősítve mindeközben a szív energiáját.


A szívcsakra egyik kiemelkedően fontos energetikai központunk. Szanszkrit nyelven „anatha”, ami „örökké megújulást” jelent.
A negyedik csakránk, a szív tere, energetikailag és szubtilis szinten is egy speciális funkciót lát el, egyfajta közvetítő szerepet, mely lehetővé teszi a fizikai sík és a szellemi minőség közötti átjárhatóságot.
Ahogyan az ember az ég és a föld közötti híd szerepét tölti be, hasonlóan a szívcsakra, belső világunk kapuja lenti és fenti tartományok között.

Ez az elvonulás ennek a hídnak a tudatosításáról és megerősítéséről is szól.

Ezen az elvonuláson, lehetőséged van egy új teremtési láncolatot indítani életedben, és egy régi szükségtelent letenni, a delfinek, a tenger és a természet és a Kundalini jóga együttes erejével.
Meghaladhatod az elmúlt időszakból rád maradt a terheket, amelyeket a jövőbe nem szeretnél átvinni, és egy tudatosabb teremtőerővel feltöltve újjászülethetsz, megerősítve mindeközben a szív energiáját.
A szívcsakra legfontosabb energetikai központunk. Szanszkrit nyelven „anatha”, ami „örökké megújulást” jelent.
A negyedik csakránk, páratlan fontosságú, mivel ez a közvetítő a fizikai sík és a szellemi minőségünk között. Ahogyan az ember az ég és a föld közötti híd szerepét tölti be, hasonlóan a szívcsakra, belső világunkban közvetítő lent és fent között.
Ez az elvonulás ennek a hídnak a megerősítéséről szól.

Milyen eredményekre számíthatsz az elvonulástól?

 • Beválthatod régi álmod, napokig úszhatsz együtt vadon élő delfinek közvetlen közelében
 • Öt csodás nap a tengeren, ahol feltöltődhetsz
 • Letehetsz magaddal cipelt súlyokat, és rengeteg energiát kaphatsz az új célok megvalósításához
 • Vissza találhatsz eredeti forrásodhoz, a természethez, élvezve a kölcsönös harmónia elvén alapuló életerőt.
 • Megnyithatod az összekapcsoló hidat szellemi és fizikai minőségeid között, összekapcsolhatod a benned élő alsó és felső embert.

Mivel fogunk foglalkozni az elvonuláson?

 • Napi 2 alkalommal, több órán át együtt úszunk a delfinekkel, kapcsolódva hozzájuk, meritkezve csodálatos energiájukban
 • Ellátogatunk egy igazi fehér homokos lakatlan szigetre a Vörös-tengeren.
 • Az elvonuláson mélyen és gyakorlati alapokon kapcsolódunk a természethez, és az életerő áramlásához.
 • A meditáció a Kundalini Jóga és a belső gyakorlatok segítségével erősítjük és integráljuk a delfinekkel való együttlétben megnyíló szívcsakra minőségét.
 • Töltekezünk a delfinek, a tenger és a nap erejéből.

Részletes program:

1.nap

Indulás Budapest Liszt Ferenc repülőtérről.
Érkezés Hurghada repülőtérre.
Utazás szervezett transzferrel Port Galib kikötőbe.

2.- 6.napok

Reggel behajózás a delfinek élőhelye felé, kb. 5-6 óra hajózás.
Hajós utunk során megállunk több olyan érdekes természeti tengeri helyeken.
Naponta:
Napkelte Kundalini Jóga gyakorlás.
Kávé, tea, apró sütemény fogyasztása.

Közös úszás-kapcsolódás a delfinekkel és sznorkelezés a korall zátonyon.
Reggeli, pihenő
Ebéd
Pihenő
Közös úszás-kapcsolódás a delfinekkel és sznorkelezés a korallzátonyoknál.
Természetes Ember “új teremtés” önismereti foglalkozás
vacsora.

7.nap

Visszahajózás Port Galib kikötőbe 

8. nap

Reggeli indulással transzfer Hurghada repülőtérre, Hamata kikötőből.
Érkezés Budapest Liszt Ferenc repülőtérre.

Az elvonulás vezetői:

Dudás Katalin
Kundalini jóga oktató, kognitív kutató pszichológus

Eredetileg Kognitív szakirányon végeztem az ELTE pszichológia szakán , ezzel párhuzamosan kulturális antropológiát hallgattam az egyetemen. Kísérleti és kutató pszichológusnak készültem, de az élet úgy hozta, hogy egyike lettem az első gasztropszichológusoknak Magyarországon, és több mint 15 évig vezettem egy általam alapított és módszertanilag kidolgozott étkezés terápiás céget, az Angyalok Konyháját. A táplálkozás hatásának megfigyelése a fizikai testre, mentális állapotunkra és emocionális viselkedésünkre meghatározó élményt és tapasztalatot jelentett az emberekkel és önmagammal való munkám során.

Az önismeret és az életmód váltás tanulmányozása vezetett el a különböző jóga irányzatokhoz. Több mint egy évtizede kiléptem az üzleti és a fogyasztói megközelítésű szakmai világból és leginkább a természeti törvények külső belső megtapasztalásának útját járom szó szerint az egész világban. Leginkább egyéni folyamatokat kísérek, illetve kis létszámú csoportokkal dolgozom. Munkám során a jógikus tapasztalást ötvözöm a pszichológiai és a természeti népek gyógyító technikáival. A mozgás speciális formái, a meditáció, az állatokkal való megfigyelő közellét, a természeti erőkkel való együtt lét, a hang és a zene, az érintés, az intimitás különböző fókának megélése, – egyáltalán az erre való képesség és nyitottság – mind olyan módosult tudatállapotot tud előidézni, melynek tudatosítása és megfelelő integrálása a legmélyebb öngyógyító folyamatokat képes előidézni.

Ezen folyamatok támogatása és facilitálasa a legfontosabb számomra a klienseimmel való együttműködésben. Hiszem, hogy nem megváltoztunk kell, hanem felfedezni és megérteni azt a végtelen potenciált ami bennünk rejlik, és megtanulni ezt a lehető legjobb értelemben használni!


Aldea Benedek

Természetes Ember

Mindig is csodálatos élményként hatott rám, amikor különböző kultúrák, szellemi utak megismerésekor megtaláltam a különböző szimbólumrendszereken átívelő hasonlóságot, egységet. 
Hiszek abban, valahol mélyen van egy olyan ősi tudásunk önmagunkról, amely közös tőről fakad valahol az idők kezdetén, ezer és ezer létformában megnyilvánulva szemünk előtt.  India filozófiája, a mexikói tolték bölcsesség, a kelta hagyomány, a zen gyakorlat, vagy a keresztény misztika mind egy végső igazság felé halad a saját útján. 
Hasonlóan látom, hogy belső univerzumunk formálására való törekvésünk közben az erre használt eszközeink sem lehetnek meg egymás nélkül, csakis egymást kiegészítve, támogatva.
A meditáció nem lehet elválasztva a testtől, az életrevalóság a spirituális gyakorlatoktól, a terápiás tér a természet erőitől. Egyszerre szükséges tudnunk az anyagi sík univerzumában otthonosan mozogni,s eközben szellemi lényként kiteljesedni. Ezt tekintem a nagy emberi kalandnak, az Útnak, amelyhez útmutatót szeretnék embertársaimmal megosztani, és gyakorlattá nemesíteni.
Úgy vélem, hogy a természetet, amely elragadó erővel repít minket lényünk azon részéhez, mely önmagából fakadóan teljes, remek helyszín mindahhoz, hogy örömteliségünk mellett megtaláljuk önmaguk lelki és fizikai harmóniáját.

Az Admira, az elvonulás hajója

Az elvonulásnak otthont adó hajónk összesen 12 db. wc+zuhanyzós 2 ágyas kabinnal, saját konyhával, étkezővel, nagyméretű terasszal, fürdőplatformmal rendelkező, biztonságos motoros hajó. A hajó saját személyzete gondoskodik a vendégek kényelméről, biztonságáról a hajón és a vízben úszáskor egyaránt.

Étkezés

Vegetárius – tengeri – helyi ételek

 • Teljes ellátás
 • Napi 3x főétkezés
 • Napi 2x kiegészítő étkezés
 • Tisztított víz
 • Üdítők
 • Tea

 

Wadi Gimal

A Wadi El Gimal szigetei a szárazföldtől 3 – 7 km távolágra helyezkednek el. Alacsonyan fekvő homokos part, kiemelkedő fosszilis zátonyok, megkövesedett korallok és karbon sziklák jellemzik a látképet. A szigetek körüli sekély vízben, a homokos lejtős tengerfenéken élettel teli part-menti korallzátonyok találhatóak.

A Wadi El Gimal Nemzeti Parkhoz öt sziget tartozik. A legnagyobb és legismertebb a Wadi el Gimal nevet viseli, közvetlen Ras Baghdadi-nál található a Nemzeti Park északi végénél. Hamata-tól északkeletre a Qula’an szigetvilág, más néven a Hamata szigetek húzódnak. A szigetvilág négy szigetből áll, északról délre a Siyal, Shawareet, Umm al-sheikh, és Mahabis szigetek. Az ötödik kis sziget a Hamata mangrovéinél fekszik, és időnként, apálykor összeköttetésben áll a szárazfölddel.

Az itt található korallzátonyok világviszonylatban is a leglátványosabbak közé tartoznak, köszönhetően az itt élő gazdag és változatos állat- és növényfajtáknak. A Wadi El Gimal Nemzeti Park 60 km hosszan fekszik a Vörös-tenger partjainál és szárazföldi valamint tengeri területet is magában foglal. A part menti Wadi Gemal szigeteknél láthatunk élettel teli korallzátonyokat, mangrovét, tengeri fűágyban legelésző tengeri tehenet (dugong), és teknősöket, akik a szigeteken illetve a parton rakják fészküket.

A Wadi Gemal déli részén mangrovék által tengervíz keveredik a sós vízzel, alacsony sótartalmú mocsaras területet hozva létre, amely segíti a pálmák életben maradását. 

Részvételi költségek

1.650 EUR/1 fő
+ repülőjegy + egyéb költségek

Az ár 1 főre vonatkozik,
egy kétszemélyes kabinban.

Befizetési határidők:
1. részlet
500 EUR / 1 fő
Befizetési határidő: 2024. május 15.
2. részlet
1.150 EUR / 1 fő
Befizetési határidő: 2024. augusztus 31.

Egyesületi szervezésben a részvételi költség (egyesületi támogatás) az alábbiakat hordozza magában:

• A szállást 7 éjszakára a hajón teljes ellátással
• Egyiptomban a transzfereket
• A program vezetését és az önismereti gyakorlatokat
• 6 napot teljes ellátással egy 18 személyes motoros yachton személyzettel, két fős kabinokban
• Motorcsónakos tengeri felügyeletet a tengeri úszások alkalmával
• Nemzeti park belépőt

A részvételi költség (egyesületi támogatás) nem tartalmazza:

• A magyarországi repülőtéri transzfert.
• A repülőjegyet (kb. 150.000 Ft / fő)
• A biztosítási díjakat
• A további költségeket (egyéni költőpénz, borravaló, vízum, stb)

További költségek (tájékoztatóan):

• Elvárt borravaló a hajó személyzetének minimum 100.- € / fő az egész programra
• Vízum, amit a reptéren kell megvenni érkezéskor kb. 25.-$
• Igény esetén felszerelés bérlése

Az elvonulás, a repülőjegy a szállás ára a helyi viszonyok, a létszám és az esetleges nem várt költségek miatt kismértékben változhatnak.

Az elvonulásnak otthont adó hajó végleges lefoglalása csak megfelelő számú (min.: 14 fő) jelentkezését és előlegfizetését követően kerül realizálásra. Amennyiben a hajófoglalás kondíciói idő közben megváltoznak (ár vagy időpont), akkor az elvonulás kondíciói is megváltozhatnak. Ilyen esetben erről tájékoztatást küldünk, ekkor eldönthető, hogy az elvonuláson az új kondíciókkal részt vesz, vagy az előleg visszaigénylése mellett dönt. 


Repülőjegy:

Az utazásra a repülőjegyét mindenki maga vásárolja meg.
Repülőjegyet csak akkor vásárolj, ha a csoport minimális megfelelő létszáma meg van a programhoz, és erről kaptál értesítést emailben!!!

Repülőjegy vásárlás javasolt platformja:
SUNEXPRESS
https://www.sunexpress.com/en/booking/book-your-trip/book-flight/

A repülőjegy vásárlás kondíciói a járatmódosítások miatt változhatnak.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az elvonulás csak akkor valósul meg, ha szükséges létszám jelentkezett és befizette minimum az első részletet, illetve a hajó lefoglalaása megtörtént.
A repülőjegy megvásárlására csak ezt követően kerülhet sor, amiről minden jelentkező résztvevőnek e-mailben értesítést küldünk.

A minimum korhatár 16 év, szülői vagy megbízott felnőtt kísérővel.

A hajón töltött 6 nap során nagyon kicsi az esélye, hogy ne találkozzunk delfinekkel. A hajó a delfinek élőhelyén fog horgonyozni, ezért nagyon nagy valószínűséggel minden nap találkozhatunk velük, akár többször is. Mindemellett garanciát erre senki sem tud vállalni. Légy nyugodt, nyitott, és elvárásoktól mentes.

Az elvonulást a Wadi Gamal Nemzeti parkban töltjük, a nemzeti park szabályainak betartása mellett.
A vadon élő delfinek komoly védelem alatt állnak, ezért a velük való úszás is szigorú, a delfinek védelmét szolgáló szabályokhoz vannak kötve.
Nem szabad őket megérinteni, kergetni, szándékosan zavarni. Közöttük elvegyülve, minél inkább „delfinné válva” tudsz kapcsolódni hozzájuk.

Fonó vagy más néven trópusi delfinekkel fogunk találkozni.
A Fonó delfinek (Spinner Delfinek) rendkívül szociális élőlények, sokszor játszanak egymással. Gyakran más delfin fajtákkal is kapcsolatba lépnek. Gyakran használják az echolokációt és arról is ismertek, hogy többször érintik meg egymást, mint más delfinfajok. Nagyon intenzíven kötődnek egymáshoz. Az egyik leginkább akrobatikus cetféle.  

A korallzátony körül jellemzően nincsenek cápák.

Még megtanulhatsz. Nem szükséges jó úszónak lenned, sőt úszni tudás nélkül is részt tudsz venni a delfinekkel az úszásokon, mentőmellény és a kisérők segítségével.

Nem feltétlenül, mivel a hajón van ilyen felszerelés. Ha van saját, érdemes elhoznod, hiszen a delfinekkel való közös úszás élményét nagyban meghatározza.

Nem, de ajánlott hoznod, neoprén ruhában sokkal tovább tudsz a vízben tartózkodni komfortosan és a napfénytől is megvéd. Elegendő a Decathlonban beszerezhető minőség.

Igény szerint, vegetáriánus és húsos ételek. Vegánok és gluténmentesen étkezők is találnak magunknak megfelelő ételt.

Kisebb betegség esetén a hajó rendelkezik gyógyszerekkel.
Egyiptomba érdemes hozni bélfertőtlenítő gyógyszereket, ezekről bővebben a későbbi tájékoztatón fogsz még hallani. Komolyabb probléma esetén a hajó visszamegy a kikötőbe, ahol van orvosi ellátás.

Igen, mindenképpen!

Az elvonuláson semmi sem kötelező, és semmit sem fogunk elvárni senkitől. Minden programon olyan mélységig vegyél részt, amennyire az neked komfortos.


Hozz egy elhatározást és tölts egy felejthetetlen hetet a delfinekkel.

Ha úgy érzed, hívj meg még valakit az útra, így kabinodban együtt lesztek.

Regisztrálj a honlapon a programra a regisztrációs űrlap kitöltésével, amelyet a lap alján,a program címére kattintva találsz meg.

A regisztrációt követően egy automatikus e-mailt fogsz kapni, amiben olvashatod az összes tudnivalót. A levélben található információk alapján fizesd be az elvonulás helyét lefoglaló 1. támogatási részletet. Ezzel biztosítod a helyed.

Várd meg az értesítő e-mailt, amely a csoport megfelelő létszámának meglétét jelzi,
majd kövesd a levélben lévő tudnivalókat.

Az 1. részlet támogatás visszajár, ha az elvonulás a minimális csoportlétszám hiánya miatt elmaradna, vagy ha a kondíciók megváltoznak és a változás neked men megfelelő.

Repülőjegyet csak akkor vásárolj, ha arról külön e-mailben értesítést kaptál!  

Az elvonulás egyesületi keretek között megrendezett, a természetes Ember Egyesület célkitűzéseit megvalósító egyesületi esemény. Minden résztvevő az egyesületi alapszabályban rögzített pártoló egyesületi tagság meglétével vesz részt a programon. A pártoló egyesületi tagság egyéb kötelezettséggel nem jár, megújítás nélkül 180 napos határozott időre szól. A pártoló tag szavazati joggal nem rendelkezik.
A program „részvételi díja” egyesületi támogatás, amely a Természetes Ember Egyesület célkitűzéseinek megvalósítását segíti elő, többek között a Természetes Ember Egyesület által szervezett, „Delfinekkel a vadonban” c. önismereti elvonulást.
A  „Delfinekkel a vadonban” c. önismereti elvonulás nem számít utazás közvetítésnek, és nem szolgáltatás szintű utaztatás, ezért az utazás közvetítésekre vonatkozó jogszabályok csak az egyesület esetleges alvállalkozóira alkalmazhatóak, magára a Természetes Ember Egyesületre nem. A Természetes Ember Egyesület a befizetett támogatásért cserébe szolgáltatás szintű ellenszolgáltatást nem nyújt, mindamellett az egyesület pártoló tagjai, az egyesület által meghatározott egyesületi programokon részt vehetnek, amelyet az egyesület a támogatási szerződésben meghatároz.
Az elvonulás szervezői fenntartják az időpont változtatás jogát.

Visszafizetés, átruházás:
Az elvonulás szervezője a már befizettet támogatási összeget visszafizeti, ha az elvonulás a szervező hibájából meghiúsul, vagy az eredeti kondíciók nagymértékben megváltoznak.
Lemondás esetén az elvonulás részvételi lehetősége átruházható. Pénzvisszafizetésre akkor van mód, ha a szervező a lemondott részvételi helyre talál más jelentkezőt.
A mindenkori befizetett támogatás visszafizetésre kerül, ha az elvonulás megtartásához szükséges minimum létszámú résztvevő nem jelentkezett, és nem fizetett előleget. Ebben az esetben az elvonulást egy későbbi időpontban tartjuk meg.

Részvételi feltételek:
Az elvonuláson való részvétel minimum korhatára 16 év. (Szülői vagy felnőtt kísérői jelenléttel)
Az elvonuláson való részvétel feltétele a belegyező nyilatkozat, az egyesület alapszabályának és a támogatói megállapodás elfogadása.

Az elvonuláson való részvételt kizáró tényezők:
Pszichoaktív gyógyszerek szedése (erős altató, erős fájdalomcsillapító, nyugtató, antidepresszáns)
Fennálló klinikai pszichiátriai kezelés
Bármiféle kábítószer használata (Minden C-listás drog)
Az elvonulás idejére leküzdhetetlen dohányzás és/vagy alkoholfogyasztás
Epilepszia, ideggyengeség
Nagyobb nyílt sérülés, fertőzéses megbetegedés
Öngyilkossági hajlam
Viselkedési zavarok
Tartós, csillapíthatatlan köhögés, influenza, felső légutak krónikus gyulladása
Közelmúltbeli orvosi műtét vagy beavatkozás
Közösségbe való beilleszkedési zavarok

Az elvonuláson való további részvételi feltétel az elvonuls idejére vonatkozó
ÁLTALÁNOS FELELŐSSÉGI NYILATKOZAT
EGYESÜLET ALAPSZABÁLY
TÁMOGATÓI MEGÁLLAPODÁS
elfogadása.

JELENTKEZZ A PROGRAMRA A PROGRAM CÍMÉRE KATTINTVA

02 november

DELFINEKKEL A VADONBAN – ELVONULÁS VADON ÉLŐ DELFINEKKEL A VÖRÖS-TENGEREN

Date 2024.11.02.-2024.11.09.
Cost 1650EUR
JELENTKEZZ A PROGRAMRA A CÍMRE KATTINTVA!

Amennyiben az időpont számodra nem megfelelő jelezd nekünk itt, vagy iratkozz fel a Természetes Ember hírlevelére, hogy a további program időpontokról értesíthessünk emailben.

  JELENLEG MEGHIRDETETT IDŐPONT SZÁMOMRA NEM MEGFELELŐ, ETTŐL FÜGGETLENÜL ÉRDEKEL A PROGRAM, KÉREK TÁJÉKOZTATÁST A KÉSŐBBI PROGRAMOKRÓL

  Honnan értesültél a programról?

  FacebookGoogleWeboldalEmailIsmerősRésztvevőként

  Írj egy üzenetet, ha kérdésed van!

  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.